CÂND:
30 septembrie - 14 octombrie

UNDE:
WASP - Working Art Space & Production
Str. Ion Minulescu nr. 67-93, București

 

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Performance Contemporan - eXplore festival 2016

Anul acesta festivalul începe la București, odată cu Noaptea Albă a Galeriilor (30 septembrie), și se încheie la Iași (10-13 noiembrie).

Evenimentele din București vor avea loc la WASP – Working Art Space & Production (Ion Minulescu 67-93).

Printr-un parteneriat pe termen lung, organizatorii – Asociația 4Culture și WASP Studio – au pornit, începând cu anul acesta, o colaborare intensă cu Centrul de Fotografie Contemporană din Iași. Drept urmare, în luna noiembrie, eXplore festival va prezenta la Iași performance-uri, workshop-uri și conferințe, toate menite să stârnească interesul pentru performance-ul contemporan în rândul publicului tânăr din Iași și să conducă la o intensificare a colaborărilor dintre artiștii din România.

eXplore festival 2016 aduce în atenția publicului performance-ul contemporan printr-o serie de evenimente transdisciplinare, care au în prim-plan cercetarea artistică, producția originală, mobilitatea și relația cu spațiul urban.

Pornind de la aceste direcții, ediția a XI-a propune o selecție internațională de artiști reprezentativi pentru momentul actual al dansului contemporan și al performance-ului, explorând formate hibrid ce fac trimitere către diverse zone experimentale ale artei contemporane.

Selecție evenimente:

FOCUS: Austria, care va găzdui artiști din spațiul cultural austriac
– Conferința „Foreign Bodies”, cu performance-uri și cu un film documentar în premieră
– O selecție a rezultatelor programelor de producție, cercetare și formare profesională organizate la WASP pe parcursul anului 2016: Platforma X, Visualizing the Sound și GROWASP.


Bilete și rezervări

Prețul biletelor este: 25 lei - bilet spectacol; 60 lei - pass weekend; 150 lei - pass festival.
Biletele și pass-urile se rezervă online la contact@waspmagazine.com și se ridică la intrare cu cel puțin 15 minute înaintea spectacolului.

Studenții și elevii beneficiază de intrare gratuită la prezentarea carnetului de student/elev.