hindi-zahra

CÂND:

1 noiembrie 2016
Ora: 20.00
Accesul se face începând cu ora 19.00.

CINE:

 Twin Arts

UNDE:

Arenele Romane, București

CÂT:

Biletele costă 130 de lei şi pot fi cumpărate din reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.


 Nu este permis accesul cu camere foto profesionale.
Filmatul este interzis pe toată durata concertului. 

Artista marocană revine în București la Jazz Night Out, după show-ul sold out de anul trecut. Cu o prezență scenică intensă, Zahra e naivă și senzuală, într-o spirală de stări care urcă și coboară într-un vârtej de influențe: folk din Maroc, gypsy, jazz, world music, blues și un ingredient pentru care încă se caută un nume. 

Hindi Zahra e un soi de Frida Kahlo care desenează în culori audio mari legende, mici trăiri, în timp ce cântă într-o adorabilă engleză cu accent sau în limba ei nativă, berbera. De fapt însă, e destul de evident că limba ei nativă e pur și simplu muzica. Compozitor, multi instrumentist și producător, a debutat și în cinema, cu filmul The Cut al regizorului german de origine turcă, Fatih Akin.

Primul ei disc, Handmade a primit, în 2010, Premiul Constantin pentru descoperirea anului în Franța. E deseori comparată cu Beth Gibbons de la Portishead, Billie Holiday sau Patti Smith. În 2015, Hindi Zahra și-a lansat discul Homeland, cu care a plecat în turneu mondial, seducând fanii și criticii muzicali deopotrivă.

Zahra reușește de fiecare dată să livreze un sound autentic, handmade, care rămâne totodată incredibil de sofisticat: i-ar sta bine în egală măsură în subsolul unui club de jazz din New York sau într-un târg colorat din Marrakesch.