Teatru la Cinema” împlinește patru ani

Care sunt planurile de viitor pentru cea mai mare instituție culturală din țară

 

  • Lansat pe 16 ianuarie 2015, Teatru la Cinema este un concept inedit, care aduce spectacole de teatru în spațiul neconvențional al cinematografelor situate în centre comerciale.
  • În acest moment, Teatru la Cinema este prezent în cinematografele din 13 centre comerciale din 6 orașe din țară (București – 8 mall-uri, Alexandria, Buzău, Focșani, Pitești și Ploiești), iar din 27 ianuarie se va inaugura o nouă locație, la Botoșani.
  • Portofoliul de spectacole de la Teatru la Cinema conține peste 80 de titluri pentru copii și 10 pentru adulți, producții proprii sau independente, în care joacă peste 60 de actori, de la cei aflați la început de drum, la nume deja consacrate.
  • Pentru următorii 4 ani, instituția își propune să inaugureze cel puțin încă 15 locații în orașe din țară care au mall-uri cu cinematograf.

Pe 16 ianuarie 2015, în București lua naștere un proiect cultural ambițios: Teatru la Cinema, conceptul inedit care aduce spectacole de teatru în spațiul neconvențional al cinematografelor situate în centre comerciale.

Ideea proiectului a venit atunci când Mihai Penișoară, fondatorul Teatru la Cinema, și-a dorit să găsească un spațiu potrivit pentru una dintre trupele de care se ocupa ca impresar artistic. L-a găsit la cinematograful Movieplex Cinema din centrul comercial Plaza România, care oferă săli de spectacole moderne și sigure. Deși neconvenționale pentru teatru, sălile au fost dotate cu echipamente tehnice inovative, astfel încât actorii să poată performa la cel mai înalt nivel. Mai mult, actul artistic, completat de proiecția de pe ecran, oferă o experiență unică iubitorilor de teatru.

Destul de repede, a devenit clar că acest concept aduce numai beneficii pentru toate părțile implicate: actorii independenți aveau la dispoziție un spațiu corespunzător pentru desfășurarea actului artistic, iubitorii de cultură din proximitatea centrului comercial puteau ajunge mult mai ușor la teatru, cinematograful câștiga o nouă categorie de clienți, iar mall-ul își completa oferta bogată de produse și servicii cu unul dintre puținele care îi lipsea: teatrul.

Prin urmare, în doar patru ani de la înființare,  Teatru la Cinema s-a extins în principalele rețelele de cinematografe din centre comerciale, fiind deja prezent în 13 mall-uri din 6 orașe (București – 8 locații, Buzău, Focșani, Ploiești, Pitești și Alexandria), iar din 27 ianuarie, se va inaugura locația cu numărul 14, în Botoșani.

Portofoliul său de spectacole conține în acest moment peste 80 de titluri pentru copii și 10 pentru adulți, producții proprii sau independente, în care joacă peste 60 de actori, de la cei aflați la început de drum, la nume deja consacrate.

Planurile de viitor ale Teatru la Cinema continuă în direcția dezvoltării, atât ca număr de locații, cât și ca ofertă de produse, în special în zona spectacolelor pentru adulți.

“Pentru Teatru la Cinema, 2018 a fost clar anul extinderii în țară: am început în martie cu Buzău și Focșani, în octombrie am ajuns la Ploiești și Pitești, iar din decembrie, suntem și în Alexandria. În 2019, continuăm în aceeași direcție, cu inaugurarea care va avea loc la Botoșani în 27 ianuarie, iar planurile noastre sunt ca în următorii 4 ani să fim prezenți în cel puțin alte 15 orașe în care există centre comerciale cu cinematograf, ajungând astfel singura instituție culturală din România ce poate oferi servicii culturale la nivel național, fiind prezentă în peste 20 de orașe.

Tot în anul 2018, am lansat Academia Teatru la Cinema, care oferă cursuri de teatru și de magie pentru copii.

De asemenea, dorim să dezvoltăm în continuare portofoliul de spectacole pentru copii și să creștem semnificativ oferta de spectacole pentru adulți din repertoriul nostru, fiind planificate în acest sens o serie de producții proprii. Ca și până acum, actorii din mediul independent sunt bine-veniți la Teatru la Cinema și sunt invitați să trimită propuneri de teatru pentru copii și spectacole pentru adulții din zona de comedie, stand-up, improvizație sau one-man shows la adresa de email spectacole@teatrulacinema.ro.” a declarat Mihai Penișoară, General Manager și fondator Teatru la Cinema.

Pentru a doua parte a stagiunii 2018-2019, Teatru la Cinema a programat un număr total de 92 de reprezentații în cele 14 locații în care instituția este prezentă, dintre care șase premiere pentru copii și trei pentru adulți.

Prețul unui bilet variază între 15 și 45 de lei, în funcție de genul spectacolului, iar acestea pot fi cumpărate de la casa de bilete a cinematografului unde are loc reprezentația sau online, pe www.teatrulacinema.ro, unde veți găsi afișat programul complet pentru perioada ianuarie-aprilie 2019.