Palatul Kretzulescu de pe Calea Victoriei găzduiește până pe 18 iunie ediția a patra a târgului de artă al Bucureștiului, Art Safari 2017. Târgul are trei secțiuni – o expoziție de artă contemporană, sub titlul „Notes on a Landscape”, o secțiune de târg propriu-zis, care cuprinde saloane ale galeriilor de artă, și o expoziție de artă clasică, prilejuită de centenarul Luchian. Două dintre secțiuni – expoziția „Notes on a Landscape” și Centenarul Luchian – constituie expoziția permanentă.

Secțiunea „The Space” care reunește expozițiile galeriilor de artă se actualizează săptămânal, în fiecare joi spațiile găzduind alte galerii invitate.

Pavilionul Muzeal, situat la etajul 1 al Palatului, este dedicat expoziției „Luchian și independenții”, prilejuită de Centenarul Luchian (1916-2016) și cuprinde opere ale artistului aduse din 20 de muzee, dar și din colecții private. Clasificat de organizatori ca fiind „cea mai mare expoziție Luchian din ultimii 50 de ani”, show-ul „Luchian și independenții” reconstituie epoca de la sfârșitul secolului XIX în care un mic grup de pictori, autointitulat „independenții”, aducea și în România spiritul anti-academist ce avea să ducă la apariția modernismului și a avangardei.

Două etaje mai sus, cealaltă parte a expoziției permanente, expoziția „Notes on a Landscape” valorifică, într-o manieră postmodernistă, creația artistică din mai multe secole, cu accent pe finalul secolului 20.

Expoziția este curatoriată de belgianul Wim Waelput (directorul și fondatorul platformei pentru artă contemporană din Ghent) și propune o explorare a tipurilor de preocupare artistică reprezentative pentru istoria locală a artei românești, punând accent pe factorii identitari și politici.

Art Safari 2017

19 mai - 18 iunie 2017
Galeriile Kretzulescu, Calea Victoriei 45 (lângă Muzeul Național de Artă al României)

Program de vizitare: 

Pavilionul galeriilor de artă
joi – vineri, duminică (12:00-21:00)
sâmbătă, (12:00-24:00)

Centenar Luchian | Luchian și independențiiExpoziția Centrală, curatoriată de Wim Waelput; Art Safari Kids; Art Safari Dialogue; The Space 
luni – vineri, duminică (12:00-21:00)
sâmbătă (12:00-24:00)

Website: www.artsafari.ro