MV5BMjAyNDcxMzk4Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwMTMxODM5ODE@._V1_SX1777_CR0,0,1777,740_AL_

Îmi place Ryan Gosling. De la Blue Valentine și Drive încolo am încercat să-l urmăresc ori de câte ori am avut prilejul. Așa că un film nou cu el garanta o seară plăcută dinaintea ecranului. Pentru asta mai garanta și scenaristul Shane Black, cunoscut pentru câteva filme de acțiune reușite. Dar, vorba aia, don’t take everything for granted.

The Nice Guys este un buddy movie care îl combină pe Ryan Gosling cu Russell Crowe, în rolul a doi detectivi particulari aflați pe urmele unei fete care răspunde – când vrea – la numele de Amelia, fiica unei judecătorițe asupra căreia voi reveni mai jos. Un prilej pentru scenaristul Shane Black să ne arunce într-un Los Angeles al anilor’70, în plină atmosferă hollywoodiană promiscuă, dată fiind meseria fetei căutate: starletă de filme porno.

Nu știu ce anume a intenționat să facă Shane Black – căci se simte pastișa, referința la filme de gen și chiar autoreferința (vezi Kiss kiss bang bang) –, însă rezultatul m-a lăsat un pic perplex. Glumițele dintre cei doi tovarăși de anchetă sunt lipsite de sare și piper, acțiunea e plictisitoare – un pic galopantă spre sfârșit, e adevărat –, iar mătăhălosul Russell Crowe chiar a reușit să mă irite. Nu știu ce mi-a scăpat din tot filmul, însă știu că am rămas cu un gust amar și cu senzația că mi-am pierdut două ore degeaba.

În rolul judecătoriței corupte pomenite mai sus o regăsim încremenită și îmbălsămată pe Kim Basinger, cea care a chinuit nopțile multor bărbați într-o vreme. Pare pusă într-o vitrină, de care a fost lipit un bilețel cu „Nu atingeți! Fragil”. De pus într-o vitrină o fi bună, dar de jucat... mă îndoiesc.

Dar să nu mă luați cu totul în serios! Poate n-oi fi fost eu in a good mood. De vă place Ryan Gosling, aici într-un rol de detectiv un pic pămpălău, uitați de cronicuță și puneți filmul.

The Nice Guys (2016)

Regie:
Shane Black

Scenariu:
Shane Black, Anthony Bagarozzi

Distribuție:
Russell Crowe, Ryan Gosling, Angourie Rice
și... Kim Basinger.
Și alții, desigur.

Sursă foto: IMDb

MV5BMjcwNDA5MDYyNl5BMl5BanBnXkFtZTgwNjg0NDkzNzE@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_

Cronici 🙂

Cristina Zaharia, pe agenda.liternet.ro - citește

Bogdan Angheluță, pe businessmagazin.ro - citește

Stela Nadoleanu, pe life.ro - citește

Cronici 🙁

Dan Darie, pe catavencii.ro - citește

bad guys screen

MV5BMjI2MDc1NDg1Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwNzExODM5ODE@._V1_SX1777_CR0,0,1777,700_AL_