10 Cloverfield Lane (2016)

Cum ar fi dacă te-ai trezi, după un accident, într-o cazemată subterană, legat fedeleș și tranchilizat? Clar că nu prea bine. Iar zăpăceala continuă când torționarul tău își asumă rolul de salvator. Vrei, nu vrei, trebuie să-i fii recunoscător și să te porți frumos.

Numai că Michelle, personajul principal feminin interpretat de Mary Elizabeth Winstead, nu prea e convinsă de intențiile bunului samaritean, intră la idei, scotocește și se socotește, iar în cele din urmă găsește că e ceva putred în Danemarca subterană. Dar de aici încolo vă las pe dumneavoastră să descoperiți.

10 Cloverfield Lane începe ca un thriller psihologic, care îți macină nervii până spre sfârșit, când se transformă într-un film apocaliptic, care și el îți macină nervii, dar într-un mod cam neplăcut. Și zic asta pentru că e dat pe față tot nespusul care, până atunci, crease o atmosferă interesantă, de suspans autentic. Am îndoieli că navele spațiale sporesc intensitatea filmului, ba mai degrabă cred că o diluează și o aduc pe un teren banal, deja bătătorit.

În mare, un film bunicel, de văzut într-o seară în care vă vin gânduri apocaliptice. Pentru o intrigă oarecum similară (accident, loc incert în care te trezești, oameni care îți vor binele cu tot dinadinsul, deși tu ții la bruma ta de libertate etc.), puteți vedea și serialul Wayward Pines, aflat acum la cel de-al doilea sezon. Pe mine m-a prins primul sezon.

MV5BZDg5N2U0NTUtNjZmYy00MTYxLWJhN2QtMTFhOWM4YjQ0YzMxXkEyXkFqcGdeQXVyNjUwNzk3NDc@._V1_

MV5BN2VlNDlmY2EtYTM3MS00ZDcwLWJiNzgtMjgwNWMwODQ4ZTQyXkEyXkFqcGdeQXVyNjc0NjIyMDI@._V1_SX1777_CR0,0,1777,740_AL_

MV5BMmU3MDhlNDItNjMzZS00ODJmLThlODYtNGI0NDgwNjU4NzMxXkEyXkFqcGdeQXVyMzQ5NjU1Mzc@._V1_

MV5BMjEzMjczOTIxMV5BMl5BanBnXkFtZTgwOTUwMjI3NzE@._V1_SX675_CR0,0,675,999_AL_

 

10 Cloverfield Lane (2016)

Regie: Dan Trachtenberg

Scenariu: Josh Campell, Matthew Stuecken, Damien Chazelle

Distribuție: John Goodman, Mary Elizabeth Winstead, John Gallagher ș.a.

Alte cronici:

supergulia.ro - citește

Gloria Sauciu, pe CineMagia.ro - citește

Daniel Timariu - citește

George Bonea, pe academiacatavencu.info - citește

Sursă foto: IMDb