Offset (2006)

Regia: 
Didi Danquart

Scenariul: 
Didi Danquart, Cristi Puiu, Răzvan Rădulescu

Actori:
Alexandra Maria Lara, Felix Klare, Răzvan Vasilescu, Manfred Zapatka, Katharina Thalbach,  Bruno Cathomas, Ioana Abur, Valentin Plătăreanu, Anna Stieblich,  Doru Ana, Antoine Bagnaninchi, Andreea Bibiri, Aura Călărașu, Marius Chivu, Antoaneta Cojocaru, Didi Danquart, Pepe Danquart, Frederic de la Taille, Ioana Flora. Silviu Geamănu, Costică Ghenescu, Georgia Moldovan, Lisa Moldovan, Friedel Morgenstern, Alexandru Papadopol, Ioan Gyuri Pascu, Tania Popa, Valentin Popescu, Julieta Strîmbeanu, Samuel Tastet, Andi Vasluianu

Limbi:
germană, română, engleză, franceză

Durata:
1h 50min

Un tehnician german vine la Bucureşti pentru a instala o nouă maşină offset la firma unui patron jucat de omniprezentul Răzvan Vasilescu. Nu stă mult în România şi se îndrăgosteşte de secretara firmei. Dar şi patronul ei o iubeşte. Dramă internaţională, cooproducţie franco-româno-germano-elveţiană. Deși în culise lucrurile n-au stat prea bine, filmul are meritul de a fi strâns la un loc nume precum Cristi Puiu și Răzvan Rădulescu (co-scenariști), Alexandra Maria Lara și Valentin Plătăreanu (actori), dar și Cristian Mungiu (producția fiind făcută de compania sa, Mobra Film).

Didi Danquart este un regizor german care s-a impus prin realizarea de film experimental și de film documentar. [video]

*) Pagina YouTube indicată cuprinde și versiunea integrală a filmului, fără a fi clar dacă încărcarea acestuia s-a făcut cu respectarea drepturilor de autor. Ca urmare, versiunea poate fi ștearsă oricând, la solicitarea deținătorilor de drepturi.

Despre „Offset”

Galerie foto 
pe aarc.ro

Răzvan Rădulescu, interviu în Film Menu:

Didi Danquart realizase anterior un film decent (n.r.: „Viehjud Levi”, 1999). Am pornit cu entuziasm, în ciuda faptului că semnalele din partea cealaltă au devenit, de la un moment încolo, destul de proaste – le citisem şi eu, le citise şi Cristi -, dar am decis să trecem peste ele pentru că am considerat că există o şansă ca filmul să iasă ok. Lucrurile au stat foarte bine la nivelul treatment-ului, am aflat de la Didi Danquart că i-a plăcut foarte tare, şi ne-am apucat să scriem scenariul, cumva uşuraţi că temerile pe care le avuseserăm la un moment dat se dovedeau nefondate. Dar, după primul draft, ne-am trezit cu o scrisoare dezamăgită, în care Didi Danquart ne aborda de sus cu maxime de tipul „Less is more” – când am citit asta cel puţin, ni s-a urcat amândurora sângele la cap.

Citește tot interviul în revista FilmMenu nr. 7 / 2010, pag. 26-37 | PDF | web