Joi, în seara de 29 Septembrie, în cadrul Festivalului de Teatru pentru Adolescenți Teen Fest, publicul a avut șansa de a viziona Bucureștiul Meu, un concept adus în scenă de către Adelaida Zamfira. De la bun început a fost evident faptul că această reprezentație nu va fi atât un spectacol de teatru, cât o confesiune a studenților de la UNATC București. Aceștia vorbesc despre venirea lor în Capitală, despre nesiguranța cu care se confruntă constant, dorul de casă și felul în care au reușit, fiecare în felul său, să transforme Bucureștiul, să îl modeleze în așa fel încât să devină o parte din ei, iar aceștia să devină o parte din el.

Curând, Bucureștiul devine un pretext, un fundal pe care tinerii actori își expun poveștile. În acea seară de septembrie, Sala Mare a Teatrului Excelsior a fost inundată de emoții sincere, publicul format în special din adolescenți a rezonat cu ceea ce se întâmpla pe scenă, a înțeles sacrificiul necesar pentru împlinirea unui vis, durerea de a-i lăsa pe cei dragi în urmă și teama care se arată de fiecare dată când cineva îți pune întrebarea: „Ce crezi că o să ți se întâmple peste zece ani?”.


Articol de Xenia Zilieru, studentă Facultatea de Teatrologie Tg. Mureș.

Articolul este rezultatul unei colaborări între B-Critic și Festivalul de Teatru pentru Adolescenți TeenFest. Proiect coordonat de Cristina Rusiecki.

 

bucurestiul-meu_1-e1472746543748

 

bucurestiul-meu_2-e1472746565533

 

 

Bucureștiul meu

Concept și regie:
Adelaida Zamfira

Distribuția: 
Claudia Ene, Mădălina Țapu, Adelina Toma, Vlad Brumaru, Cristiana Luca, Vlad Galer, Cristina Danu, Vlad Lință, Alexandra Răduță, Paul Nistor

Regie film proiecții: Andu Daniel Patache

Pregătire muzicală: Lucian Maxin, Adrian Pleșca

Consultant artistic coregrafie: Andreea Duță Alina Radu

Antrenament elemente de pantomimă: Nicolae Nastasia

Lumini: Alexandru Mihail