Dama de cupă

de Gianni Spezzano

Spectacol-lectură

Regia artistică: Oana Leahu

Distribuţia: Tiberius Vasiniuc, Elena Purea, Nicu Mihoc, Luminița Praja, Andrei Chiran

Traducerea: Corina Bozedean

Piesa Dama de cupă, semnată de Gianni Spezzano, a fost câştigătoarea din 2016 a Concursului European de Dramaturgie PopDrama, în urma votului exprimat de publicul participant la spectacolele-lectură din Târgu Mureş, Wolverhampton, Forli şi Granada.

Concursul European de Dramaturgie PopDrama este organizat de Universitatea de Arte din Târgu Mureş (România), Centro „Diego Fabbri” (Italia), University of Wolverhampton (Marea Britanie), Fundacion Caja Granda (Spania) şi cofinanţat prin programul „Europa Creativă” al Uniunii Europene. Concursul vizează performanța în scrierea pieselor de teatru și promovarea la nivel european a noilor texte dramatice. Câștigătorul concursului beneficiază de traducerea și publicarea textului în limbile partenerilor, de promovare prin conferințe de presă și de spectacole-lectură în București, Roma, Londra și Madrid.

Spectacol-lectură prezentat de Universitatea de Arte din Târgu Mureş și Teatrul Nottara, în colaborare cu Institutul Italian de Cultură din București.

Spectacolul este precedat de o conferință de presă (8 februarie, ora 13.00, la CafeNott).

Gianni Spezzano

Actor şi dramaturg, Gianni Spezzano a absolvit Universitatea din Salerno (specializarea: Comunicare pentru popularizarea ştiinţei) şi a obţinut licenţa în artă performativă la Link Academy University, cu teza „Stage Writing – Methodology for Team Working”.

Activitatea sa de dramaturg a început în 2010, cu o piesă scurtăm, 2×1. La scurtă vreme mai apoi, scrie şi regizează piesa Arrows vs Tanks – First Chapter of a Trilogy on Control şi scrie monologurile: Patrizio – Eternal Like a Hollywood StarCatherine – Je t’aime à la folie comme une pousse à l’agonie şi The Seventh Truth. A mai scris şi regizat Sharks in a Tub.

Este directorul artistic al teatrului colectiv theA’term, înfiinţat în octombrie 2012 împreună cu Luca Di Gennaro şi Veronica Baleani. Ca actor, a lucrat cu regizori precum Andrea Baracco, Marcello Cotugno Roberto Gandini, Giancarlo Gentilucci, Ugo Mangini, Alessandro Preziosi, Andrea Taddei.

__________

Mai multe informații despre Concursul European de Dramaturgie PopDrama, în interviul realizat de Irina Ionescu cu Eugen Păsăreanu, coordonatorul proiectului, pentru yorick.ro.