Amanda Palmer, Arta de a cere sau Cum am învățat să nu-mi mai fac griji și să-i las pe ceilalți să mă ajute, Traducere de Radu Șorop, Vellant, 2016

Star rock, pionier al crowdfunding-ului şi vorbitor la TED, Amanda Palmer ştie totul despre a cere. Ca statuie vivantă, într-o rochie de mireasă, fără cuvinte, le cerea bani miilor de trecători. Devenită interpretă, compozitoare şi muziciană, nu s-a temut să le ceară ajutorul fanilor şi să doarmă pe canapelele acestora când a avut nevoie de cazare. Şi atunci când a încheiat contractul cu casa de discuri şi a pornit pe cont propriu le-a cerut fanilor să o susţină cu finanţarea albumului, ceea ce a devenit cel mai de succes proiect muzical Kickstarter din lume. Deşi Amanda a fost atât aplaudată, cât şi atacată pentru curajul de a cere ajutorul, consideră că sunt lucruri importante pe care nu le poţi cere – ca muzician, ca prieten şi ca soţie. Învaţă că nu este singură, că sunt atâţia oameni care se tem să ceară ajutorul şi asta le paralizează vieţile şi relaţiile cu ceilalţi. În această carte revelatoare explorează barierele din viaţa ei şi din vieţile celor din jur şi descoperă aspectele emoţionale, filozofice şi practice ale artei de a cere. Manifest și revelaţie deopotrivă, aceasta este povestea unei artiste care se luptă cu noile reguli ale schimbului în secolul XXI, atât online, cât şi offline.

Cartea la Vellant

Despre Amanda Palmer: Este interpretă, compozitoare, activistă, regizoare şi bloggeriţă, iniţial cunoscută ca jumătate a celebrului duo punk cabaret The Dresden Dolls. Este lector la Berkman Center for Internet & Society de la Harvard University şi şi-a arătat lenjeria intimă la un post de televiziune australian. În prezent, împreună cu soţul său uşor jenat, scriitorul Neil Gaiman, Amanda Palmer evită să locuiască în diverse oraşe, printre care Boston, New York şi Melbourne. Dacă doriți să aflați mai multe, îi puteţi vizita site-ul şi blogul la adresa www.AmandaPalmer.net.

amanda palmer